Районно мюфтийство – Русе проведе работна среща с активните жени от областта

На 07.11.18 година Районно мюфтийство – Русе проведе работна среща с активните жени в района на русенска област.

Срещата започна с четене на айети от Свещения Коран от Ибазер Ибазеров, имам на джамията „Хаджи Мехмед“ – Русе. Думата бе дадена и на районния мюфтия на град Русе Юджел Хюсню. Той изрази благодарността си към присъстващите жени за това, че са уважили поканата му за участие в есенната среща. В речта си районният мюфтия разясни дейностите на Мюсюлманско изповедание в Република България и акцентира върху статута на жената в исляма и обществото. По време на речта си Хюсню изрази благодарност към присъстващите за тяхната активност за благото на исляма по населените места, където работят. Той представи на аудиторията ваиз Байрие Ахмед, която отскоро е назначена като служител към Районно мюфтийство - Русе.

Срещата продължи с изнесена кратка лекция от Абдуллах Дурсун,  гост-имам от Република Турция. „Нека да останем привързани към Изповеданието и към съответното районно мюфтийство. Призовавам ви да сме единни и сплотени. Районно мюфтийство - Русе е точният адрес,  към който трябва да се обърнете и който винаги откликва за помощ и съвети, разяснявайки как да бъдем добри мюсюлмани. Мюсюлманско изповедание и Районно мюфтийство - Русе са винаги в готовност да подадат ръка на мюсюлманите в съответния район.“ – каза в обръщението си към мюсюлманските активистки от русенско имамът Абдуллах Дурсун.

В рамките на работната среща новоназначената като ваиз към русенското мюфтийство Байрие Ахмед имаше възможността да представи дейността, която ще извършва на територията на Районно мюфтийство – Русе, като стана ясно, че основният й фокус ще е насочен върху организиране и провеждане на сохбети, лекции и годишни коран-курсове.

В края на срещата присъстващите изразиха своята благодарност към организаторите за проведената среща. От своя страна, Районно мюфтийство – Русе също благодари за присъствието на жените и участието им в срещата. На всяка от участничките в срещата беше връчен скромен подарък от името на районния мюфтия на Русе Юджел Хюсню.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok