Мюсюлманското изповедание ще подпомага 119 сирачета през настоящата година

На заседание на комисията по ,,Социални дейности” към Главното мюфтийство, което беше проведено на 21.01. (сряда), бяха разгледани ново постъпилите заявления за подпомагане на деца от страна на районните мюфтийства.

Освен обсъждането на въпроса за подпомагането на сираци през новата 2015 година, като част от дневния ред комисията направи разбор на миналогодишната социална кампания.

Кампанията за подпомагане на деца сираци на Главно мюфтийство бе обявена в края на 2014 година. Това се случи в рамките на „Седмицата на сираците“. Събраните средства възлизат на 58 212.47 лв., което е приблизително два пъти повече от събраните през 2013 година средства.

Комисията по социални дейности към Висшия мюсюлмански съвет периодично разглежда постъпилите заявления за подпомагане на сираци от страна на районните мюфтийства. След щателно разглеждане на кандидатурите биват включвани нови деца за подпомагане.

На същия този принцип през първото тримесечие на изминалата 2014 година бяха подпомогнати 66 сирачета, като през четвъртото тримесечие броят на подпомаганите деца нарасна на 81.

Освен годишната национална кампания за набиране на средства, на всеки три месеца се отварят специализирани урни по районните мюфтийства.

В предстоящия брой на списание ,,Мюсюлмани”ще бъде представен подробен списък на даренията, получени от районните мюфтийства по населени места.

На проведеното заседание на 21.01. комисията взе решение, базирано на събраните средства, да подпомага общо 119 сираци през 2015 година.

Отдел ,,Социален” на Главно мюфтийство регулярно ще представя информационен бюлетин за своевременното набиране на средства по районни мюфтийства в сайта на Изповеданието.

Главно мюфтийство благодари на всички мюсюлмани и на всеки, който е бил съпричастен по какъвто и да е начин към кампанията. Постигнатите резултати от кампанията са от активното участие на всеки един от Вас, с което за пореден път мюсюлманската общност декларира своята гражданска отговорност и съпричастност към нуждаещите се.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.