Районно мюфтийство – Пловдив проведе редовно октомврийско заседание с имамите

На 10 октомври (сряда) 2018 година Районно мюфтийство – Пловдив проведе редовното си заседание с имамите за настоящия месец. То се състоя в административния офис на пловдивското мюфтийство.

Участниците в работната среща бяха посрещнати и приветствани от районния мюфтия на Пловдив Танер Вели. Той ги запозна с дневния ред на заседанието, който включваше множество различни теми.

Имамите направиха ревизия на летните коран-курсове за деца, които се проведоха през месеците юли и август на територията на пловдивското мюфтийство. Сред разгледаните теми беше и провелата се малко по-рано, през месец Рамазан тази година, Кампания за подпомагане на ислямското образование на Главно мюфтийство. Имамите обсъдиха още организацията и провеждането на някои предстоящи събития – сохбетите в джамиите, които всяка година се организират през зимния период от Районно мюфтийство – Пловдив, и отбелязването Святото рождение на Пратеника Мухаммед (с.а.с.).

Работното заседание за месец октомври на имамите от пловдивското мюфтийство завърши с дуа и с взаимни пожелания за берекет и ползотворна служебна дейност.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.