Редовно заседание на Комисията по Иршад се проведе в столицата

На 11 октомври (четвъртък) 2018 година се проведе редовно заседание на Комисията по Иршад към Висшия мюсюлмански съвет. В рамките на проведеното октомврийско заседание членовете на комисията обсъдиха различни въпроси от сферата на работа си. Разгледан беше  въпросът за проведените летни коран-курсове в рамките на летния сезон през настоящата 2018 година, по-ефективната работа на имамите като мюсюлмански духовни лица в различните райони на страната и още други теми.

„Обсъдихме много теми, свързани с провеждането на коран-курсовете през летния сезон. Разгледахме аспекти от работата по координирането им, като бяха предложени идеи за по-голяма ефективност на координаторите в бъдеще.“ – сподели за Grandmufti.bg експертът от Отдел „Иршад“ в Главно мюфтийство Бахри Изет. Той припомни, че през изминалия летен сезон на настоящата година Главно мюфтийство успя да проведе близо 600 коран-курса за деца на територията на различните 20 районни мюфтийства в цялата страна.

„Една от целите, които си поставихме в рамките на редовното заседание на Комисията по Иршад този месец, бе в бъдеще бройката на летните курсове по Коран за деца да достигне 1000.“ – допълни още експертът Бахри Изет.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.