Повече от 100 деца от кърджалийско бяха обрязани на традиционен масов сюннет в Кърджали

  

На 08.08.2018 година в централната джамия на град Кърджали се проведе тържествен масов сюннет.  Той бе организиран от Районно мюфтийство - Кърджали и реализиран с любезното съдействие на Община Османгази, град Бурса, Турция.

Повече от 100 малчугани бяха обрязани от дългогодишния специалист в тази област д-р Лютви Мехмед. Събитието започна с прочит на стихове от Корана от имама на джамията в Кърджали Ердинч Хайрула. Приветствени слова бяха изнесени от домакина на мероприятието - районният мюфтия Бейхан Мехмед, който благодари на основния  спонсор на събитието – кмета на Община Османгази Мустафа Дюндар. В рамките на програмата районният мюфтия заедно с доктор Лютфи Мехмед дадоха информация на родителите на децата за протичането на самия сюннет.

Гости на програмата бяха районният мюфтия на Хасково Басри  Еминефенди, директорът на ДУ - Момчилград Ахмед Бозов и неговият заместник Нуреттин Чакър. Имаше и представители на  Община Османгази от Република Турция.

Преди започване на самия сюннет бе отправена дуа за здраве, мир и благополучно преминаване на мероприятието от гост-имама на кърджалийската джамия Метин Улуоджак.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok