Районно мюфтийство - Кърджали проведе заседание с имамите от областта

 

             Второто за годината заседание с имамите от кърджалийско се проведе на 09.02. (четвъртък) в централната джамия на град Кърджали. То беше организирано от Районно мюфтийство – Кърджали.

Работната среща започна с четене на Коран от имама на село Добромирци -Сюлейман Хаджъвели. След това районният мюфтия Бейхан Мехмед приветства всички присъстващи и ги запозна с дневния ред на срещата. В рамките на заседанието беше направена равносметка на няколко проведени от Главно мюфтийство кампании. Сред тях са инициативите за подпомагане на пострадалите от село Хитрино, за събиране на помощи за школата за имами в село Устина и кампанията за събиране на подписка срещу ограничаването на религиозните права на мюсюлманите.

За пореден път бяха разисквани служебните задължения на свещенослужителите, като районният мюфтия призова за по-голяма отговорност и ефективност в действията им. Беше коментирано наближаването на трите свещени месеца и ролята на имамите в това. Засегнати бяха и въпроси около предстоящите кампании за набиране на кандидати за хадж и умра през 2017 година.

Пред заседателите наместник-районният мюфтия отчете резултатите от абонаментната кампания за списание „Мюсюлмани“. В тази връзка районният мюфтия отличи имама на село Добромирци Сюлейман Хаджъвели за постигнатите резултати – той успя да направи общо 21 абонаменти за списанието на хора от своето населено място. Беше му връчен специален подарък - сарък и джуббе.

По време на състоялото се заседание в Кърджали бяха засегнати и темите за предстоящите летни коран-курсове и консумацията на хелял продукти в учебните заведения.

Мероприятието беше закрито с дуа за здраве и берекет. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.