Главния мюфтия: Най-лошото управление е по добро от хаоса

 

„Оптимист съм въпреки всичко, склонен съм да гледам позитивните неща и успехите на този екип, който успя да завърши успешно предходния мандат. Надявам се от тук нататък да продължим да работим в позитивна насока. Ще се опитаме това,  което зависи от нас  да го направим така, че с тези усилия, които полагаме да постигнем максимално високи резултати”, каза главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи на първия по рода си Съвет на мюфтиите в Столицата. Съветът на мюфтиите е съвършено нов съвещателен орган към главния мюфтия. Неговото формиране бе предложено и гласувано на Националната конференция от 24.01.2016 г.

 

Съветът се проведе в „Медийно-културния център” на Главно мюфтийство. На него бяха обсъдени теми засягащи организацията на религиозния живот на мюсюлманите в национален и регионален мащаб като честването на Святото рождение на Пратеника Мухаммед с.а.с., организацията на кампаниите за поклонение Хадж и Умре, проекти свързани със Социалните дейности на Изповеданието и др. теми свързани с обезпечаването на нуждите на мюсюлманите.

 

„Успяхме да завършим мандата. Това е добър знак, защото всички колеги в Главно мюфтийство направихме така, че не позволихме да ни омаловажават. Второто нещо което не трябва да пропускаме е това, че когато ние си вършим добре нашата робота Аллах с.т. няма да ни остави. До известна степен хаоса който беше е преодолян. Най лошото управление е по добро от хаоса. Хаоса винаги носи само вреда. На много места колегите от районите мюфтийства успяха да реализират добри проекти”, допълни религиозния  лидерът на мюсюлманите.

 

„Независимо от всичко ние през този изминал пет годишен мандата показахме едно ниво, за което всеки от нас е бил съпричастен. Ако се радваме то ние всички трябва да се радваме. Наистина Изповеданието прекрачи стъпка напред”, каза председателя на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед.

 

По думите му, мюсюлманите се намират в една много сложна ситуация. От една страна имаме положителни успехи с провеждането и регистрирането на Националната конференция, и благодарим на Всевишния Аллах, че ни дари с тази благодат. Но заедно с това ситуацията в България, а и в международен аспект не е толкова добра. Това показва, че от сега нататък нашите дейности трябва да са по сериозни. Трябва да подхождаме по сериозно към поетата отговорност и нормативната уредба която ни касае.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.