Съпредседателят на ДПС М. Карадайъ поздрави новоизбрания председател на ВМС

Съпредседателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ посети новоизбрания председател на Висшия мюсюлмански съвет Ведат С. Ахмед на 10 февруари.  По време на срещата, която се проведе в Главно мюфтийство, г-н Карадайъ поздрави председателя на ВМС по случай избирането му на Националната мюсюлманска конференция, както и по случай получената регистрация от Софийски градски съд, която регистрира волята на мюсюлманската общност в България.  
Съпредседателят на ДПС пожела успехи в религиозните дела, които целят изграждането на едно по-добро общество. Той изрази уважението и респекта си към вековната религиозна институция и заяви готовността си за съдействие по отношение на въпросите, които влизат в рамките на законовите възможности на представляваната от него политическа формация.
Председателят на ВМС г-н Ахмед изрази задоволството си от посещението, след което подчерта значението на исляма и институцията Мюсюлманско изповедание в живота на мюсюлманите в България и съхраняването на тяхната идентичност, което изисква предпазване на религиозната институция от политически влияния, както и вмешателството на изповеданието в политическите дела.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.