Едноседмичен семинар за момчета се проведе в Рудозем

От 01 до 05 февруари, в учебната база в централната джамия на гр. Рудозем, се проведе семинар за момчета от осми до дванадесети клас. В семинара, който беше организиран от Главно мюфтийство, се включиха 30 момчета от смолянска област. За краткия си престой младежите получиха основни познания за Ислямската религия, живота на Пратеника Мухаммед (с.а.с.), нравствено-етичните норми в Исляма и се научиха да четат правилно части от Корана.  А спортно-техническите бази в града, спомогнаха децата да изградят по между си социални и приятелски връзки, чрез ежедневните спортно-развлекателни програми, които им бяха организирани от техните преподаватели – имамите на гр. Рудозем Хайри Шерифов и Вахди Делихусев и имамът на с. Боровина – Мехмед Селимехмедов.
Семинарът премина при изключителен интерес от страна на младежите, които се включиха в дискусиите по злободневни и актуални теми от нашето съвремие, които ги засягат като изграждащи се личности в обществото.
В края на семинара, за положените усилия и старание от момчетата, им  бяха раздадени подаръци от името на Главно мюфтийство.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.