Главния мюфтия прие вицепремиерът на Кралство Камбоджа

Главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи бе домакин на официална вечеря в чест на вицепремиера и държавен секретар на Кралство Камбоджа Окна Осман Хасан. Той е на посещение в България по повод Петата годишната среща на министрите на труда и заетостта на страните-членки по линията на Евро-Азиатския диалог (ASEM-LEMC). Домакин на форума е вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, а темата - “Към устойчиво социално развитие в Азия и Европа: Съвместна визия за достойна работа и социална защита”.
Вицепремиерът на Камбоджа представи живота на мюсюлманите в страната му. Те са около 700 000 имат над 500 джамии и имами. Имамите работят на доброволни начала и имат правото да избират председател по религиозните въпроси, който се назначава на тази длъжност от краля. Имаите се избират от общността и нямат мандатност изпълняват своите задължения докато мюсюлманите не снемат доверието си от съответния имам.
Над 60% от населението на 14 милионната югоизточно азиатска държава е заето в селското стопанство. Страната произвежда ориз и световно известния парфюм наричан Ууд. По думите на вицепремиера в страната му няма безработица.
Главния мюфтия също представи дейността на Изповеданието и живота на мюсюлманите в страната, като постави акцента на факта, че мюсюлманите по цял свят са братя и трябва да се подкрепят независимо къде се намират.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.