Главния мюфтия се срещна с посланика ни в Кралство Белгия

Главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи се срещна с извънредния и пълномощен посланик на България в Кралство Белгия Н.Пр. Веселин Вълканов. Религиозния лидер бе на официално тридневно посещения в белгийската столица в началото на седмицата.
Главния мюфтия и посланика обсъдиха теми свързани със сигурността, адекватността на образователния процес, нуждата от комплексни превантивни мерки и аспекти свързани българските граждани пребиваващи на територията на Кралство Белгия.
„От изключително важно значение е нашите съграждани за запазят своя език и култура в чужбина, както и да не се поддават на инфантилни провокативни действия от страна на радикални елементи”, каза главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи. По думите му трябва да се подходи използвайки методиката на активната превенция с оглед на международната ситуация в, която се намираме.
„Идентичността е важен цивилизационен маркер, който трябва да съхраним като част от нашето разнообразие. Именно за това ние сме предприели действия, които да позволят на все повече наши сънародници да посещават българското училище”, каза посланик Вълканов. Той посочи, че не веднъж е участвал в мероприятия на които са присъствали наши съграждани и с удоволствие е установявал, че има представители на различни етноси, които живеят заедно и задружно в условията на не лекия емигрантски живот.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.