Районно мюфтийство-Кърджали проведе работна среща с имами от региона

 В джамията на град Кърджали се събраха местни имами по разпореждане на районния мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед. Проведеното заседание е последното за тази година и започна в 10:00 часа на 26.11.2015 година. Преди началото на срещата, районният мюфтия поздрави всички присъстващи, след което имамът на джамията в село Рогозаре (община Джебел) направи прочит на айети от Корана.
Имамите бяха запознати с дневния ред на заседанието. На първо място беше разгледан важният въпрос за актуализацията на мюсюлманските настоятелства. Обсъдени бяха възможностите за ефективно протичане на предстоящата кампания за абонамент за списание "Мюсюлмани" за 2016 година, както и инициативите в рамките на Седмицата на сираците. Не на последно място всички имами отново бяха призовани да повишават квалификацията си, като вземат участие в предстоящите курсове „Тасхих-хул Хуруф“ и курса за имами в село Устина.  Мюфтията Бейхан Мехмед имаше удоволствието да съобщи на присъстващите, че се организира курс „HAT, EBRU“ в град Кърджали,  благодарение на ръководството на читалище “Юмер Лютви“, така че който желае да придобие знания в тази област, би могъл да се запише.
След приключване на дневния ред на заседанието, имамите трябваше да попълнят тестове за проверка на знанията им и анкетни карти, последните с цел изготвяне на албум на имами в Главно мюфтийство.
Работната среща приключи с молитва за мир и берекет, отправена от заместник-мюфтията Ерхан Реджеб.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.