В Кърджали отбелязаха първата годишнина от откриването на единствената книжарницата за религиозна литература

Първата специализирана книжарница за религиозна литература свързана с ислямската религия беше открита на 17.11.2014 година в град Кърджали, като на официалното тържество за откриването една година по-рано присъстваше и главният мюфтия на България д-р Мустафа  Хаджи.
Идеята за създаването на книжарницата и инициативността са на г-жа Сибел Мехмед - ваизе към Районно мюфтийство – Кърджали. Младата мюсюлманка лично и с голяма всеотдайност цяла година ръководеше дейността в книжарницата, без да получава парично възнаграждение за работата си там. Мюсюлманско изповедание е предложил безвъзмездно този вакъвски имот. Благодарение на тези два факта Районно мюфтийство - Кърджали успя да реализира този проект, първия по рода си в страната, и да го поддържа вече цяла година. По повод година от успешното реализиране на проекта, управителката на книжарницата г-жа Сибел Мехмед почерпи с лакомства и подари по един брой на списание „Мюсюлмани“ на всички хора, посетили книжарницата.
Главно мюфтийство пожелава на добър час на начинанието и нека с Аллахово позволение ислямската книжарница да просъществува още много години.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.