Кърпата  не е пречка за блестяща военна кариера

Военнослужеща мюсюлманка беше призната за „Бизнес дама на годината“ в австралийския щат Нов Южен Уелс за изключителната й активност в службата и обществения живот.
Хиджабът на пречи на капитан Муне Шинди, инженер по военно снаражение, да изпълнява своя служебен дълг вече 26 години. Когато е едва 23-годишна, тя  постъпва на служба във Военноморските сили на Австралия. На нея се пада нелеката и съвсем неженска задача, с която тя обаче се справя достойно – да тества ракети в Тихия океан.
Прослужвайки четвърт век във Военноморските сили на Австралия, сега капитан Шинди с хиджаб отговаря за закупуването на въоръжение към Министерството на отбраната на страната.
Капитан Шинди признава, че отначало не й е било леко, особено през месец Рамазан, когато всички нейни колеги по време на обедната почивка са сядали да обядват. Те са я канели да се присъедини към тях, макар и да не се храни. С времето на Шинди й се удала възможност да докаже своя професионализъм и нейните убеждения са били уважавани.
„Ние можем да бъдем горди като австралийци, обичайки своята велика страна и да обичаме своя произход и родина.”, казала тя на церемонията по връчването й на приза „Бизнес дама – 2015”.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.