Проведе се работна среща с имамите от Разград 

Районно мюфтийство - Разград проведе работна среща с имамите от областта. Тя се състоя на 27.10.2015 година в джамията „Ахмед бей” в града.
Заседанието започна с приветствено слово от страна на районния мюфтия Мехмед Аля и четене на пасажи от Свещеният Коран от Юджел Хайредин - имам на град Исперих. Програмата на заседанието продължи с участието на Рахми Ахмед, имам на село Дянково, който изнесе лекция, свързано с месец Мухаррем.
На работната среща бяха разгледани теми, свързани с обявената за периода 26.10. - 01.11.2015 година от Главно мюфтийство „Седмица на джамиите”. По този повод районният мюфтия на Разград изнесе лекция на тема „Мястото и значението на джамиите в нашата религия”. В рамките на срещата бяха обсъдени и дейността на имамите, обучителната  програма за имамите през настоящата 2015/2016 година, организирана от Главно мюфтийство. Разгледани бяха и въпроси, свързани със специализирания курс по „Тесхих-и хуруф”, във връзка с което възпитаникът на курса Хамди Незир - имам на село Мортогоново, разказа за ползата от този курс и прикани всички млади имами да се включат в него. На събранието бяха разгледани и други актуални теми.
На събранието имамите гласуваха за Имам на годината. След анонимното гласуване Сунай Зюлкяр  - имам на гр.Завет беше избран за Имам на 2015 година. В своето изказване той благодари за доверието и подкрепата.
В края на срещата районният мюфтия благодари на всички имами за усърдието и труда, който полагат в ежедневната си работа.
Заседанието приключи с дуа за берекет и благоденствие.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.