Хаджиите се завръщат след едномесечен престой в свещените земи

Едномесечната програма на хаджиите ни приключва на 14 октомври. Преди да си направят приготовленията за завръщане в родината хаджиите на 13 окотомври проведоха обща молитва пред Зеленото куббе на Месджид-и Небеви в озарената Медина.
По време на заключителната дуа, направена от зам.-главния мюфтия Ведат С. Ахмед и районния мюфтия на Смолян Неджми Дъбов, хаджиите изразиха благодарност към Всевишния за благодатта, с която ги е дарил, а именно да бъдат Негови гости и безпроблемно да извършат ритуалите на хаджа, който е една от основите на исляма. Те пожелаха от Аллах да приеме извършените дела и да опрости греховете им; както и здраве, благополучие, спокойствие и мир за семействата, родината, мюсюлманите по света и за всички хора на земята.
Вечерта пък бе проведена прощална програма, по време на която г-н Ахмед даде последни наставления на хаджиите, представи им накратко дейността на Главно мюфтийство, благодари на всички за доверието във вековната мюсюлманска институция и оказаната подкрепа от хаджиите.
Хаджиите се завръщат с полет на Турските авиолинии в 22:30 ч. на 14 октомври от Международното летище в Медина и пристигат в 02:00 ч. на 15 октомври в Международно летище „Ататюрк” в Истанбул. Същият ден по обяд хаджиите ще бъдат в родните си места в България като транспортирането им ще стане с автобуси до Хасково, Кърджали, Мадан, Пловдив, Пазарзжик, София, Айтос и Шумен.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.