Фотоизложба с фокус върху живота на малцинствата в България беше открита във Видин

Гостуваща фотоизложба на тема „Един поглед върху живота на малцинствата в България“ беше открита на 13 октомври във Видин. Тя е дело на фотографа Огнян Панов и е реализирана по Проект „Мултикултурни аспекти на човечеството“ в рамките на Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014 година.
Във Видин фотоизложбата гостува по идея на Фондация „Качество на живот“ с председател д-р Невен Енчев. Реализирането й е факт благодарение на Яков Джераси - директор на фондация „България“ и Харитон Харитонов – председател на Националната агенция по безопасност и охрана. Тя ще може да бъде разглеждана във фоайето на училище „Цар Симеон Велики“ – град Видин.
Основна идея на изложбата е това, че „Обществото винаги е имало проблеми с малцинствата – както с етническите такива, така и с отхвърлените от обществото групи. Всеки един от нас обаче е част от своеобразно малцинство и се бори да бъде приет от околните и да живее пълноценен живот. Няма такова нещо като „те“, тъй като „те“ и „ние“ сме едно цяло.“
Сред официалните гости на мероприятието беше районният мюфтия на Монтана Неджати Али. Сред присъстващите на откриването на гостуващата изложба  бяха и Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, Д. Тодоров – регионален представител на Комисията за защита от дискриминация за област Видин,  директори на местни училища и други.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.