Премиерата на епическата драма „Мухаммед” гледаха в Иран и Канада

Вчера зрителите в Иран и Канада имаха възможността да видят премиерата на високо бюджетния филм, посветен на биографията на Пратеника Мухаммед (с.а.с.). Веднага след премиерата са постъпили и първите положителни отзиви.
Филмът „Мухаммед“ е с продължителност 171 минути и е дело на режисьора Маджид Маджиди. Музиката към филма е писана от известния холивудски композитор Алла-Ракса Рахман. Прожектиран е едновременно в кина в Техеран и Монреал.
Филмът,  с огромния за Иран бюджет от 40 млн. долара, е бил частично финансиран и от държавата. Той представлява трилогия за живота на Пратеника (с.а.с.), като целта му, според думите на режисьора, е да разсее съществуващите предразсъдъци, свързани с мюсюлманите и исляма.
Според зрители, гледали премиерата, той е изпълнен със специфични ефекти и емоционални сцени.    „Това е много трогателен филм.” - казва 40-годишната иранка Махса Расулзаде, посетила премиерата заедно с майка си и дъщерите си.
„Струва ми се, че този филм може да стане отправна точка на познания за тези, които не знаят нищо за исляма” – казва 21-годишният Абдулфазлъ Фатех, присъствал на премиерата със семейството си.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok