Турския посланик домакин на ифтар за 700 души в благоевградско

На 20.06.2015 г. Н.Пр. Турския посланик Сюлейман Гьокче посети заедно със своя съветник Садък Доан, аташето по образование Шенол Генч и аташето по социални въпроси д-р Улви Ата Районно мюфтийство –Благоевград.
По време на своето посещение дипломатът бе домакин на два ифтара по случай свещения месец Рамазан в Брезница се включиха над 500 души, а в  Крайще над 200 души.
Районния мюфтия Айдън Мохамед изказа своята благодарност на височайшите гости за гостуването и заедно с общественици от района обсъдиха проекти в области за развитие и сътрудничество. Турския посланик на своя страна изрази огромното си задоволство от гостоприемството и уникалната природа в която се намира областта.
Освен в определените за ифтар места гостите посетиха и други в района като  историческата забележителност Никополис Ад Нестум в с.Гърмен, историческото бижу Джамията Караджа паша в гр.Гоце Делчев/която е постоянен обект на агресия и осквернявания/ и др.
Мюфтията Айдън Мохамед  благодари на мюсюлманските настоятелства за добрата организация и от името на мюсюлманите в областта на гостите и отправя дуа –Аллах да приеме Ифтара и дуата на всички през Рамазана-месеца на рахмета ,берекета и опрощение.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.