Районно мюфтийство – Смолян проведе семинар с преподаватели в летните Коран курсове

На 03.06.2015 г. в централната джамия на гр. Рудозем, Районно мюфтийство – Смолян проведе еднодневен семинар с имамите и преподавателите в летните Коран курсове. Поводът за провеждането на семинара беше подготовката за предстоящите летни Коран курсове. Семинарът започна с лекция на тема: „Методология на ръководене на Коран курса”, изнесена от дългогодишният педагог и преподавател Хасан Мехмедалиев, който наблегна на календарно-тематичното разпределение на учебния материал в рамките на летния Коран курс. Той даде примери и идеи за по-атрактивни и привличащи вниманието на децата методи на преподаване и видове уроци, които трябва да присъстват в практиката на преподавателите, за да постигнат желания успех.
    Във втората част на семинара беше проведена дискусия, като преподавателите обсъдиха въпроси и проблеми, с които се срещат в своята практика. Преподавателите се обединиха около идеята, че още в началото на месец юни трябва да започнат подготвителни Коран курсове по четене на Коран основно за по-малките и начинаещите ученици. Районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов представи пред преподавателите комисията за Коран курсовете, излъчена от Районния мюсюлмански съвет в състав Байрам Ушев, Асан Мехмедалиев и Селви Караосманов. Комисията ще има за цел да подобри нивото на преподаване и по-качественото протичане на Коран курсовете в област Смолян.
Очаква се броят на летните Коран курсове в Районно мюфтийство – Смолян през настоящата година да бъде около 70, в които ще се включат над 900 деца. Курсовете официално стартират на 01.07.2015 г.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.