Председателя на ВМС посети посолството ни в Анкара

Председателя на Висшия мюсюлмански съвет Ведат С. Ахмед бе приет от Н.Пр. Красимир Тулечки, посланик на България в Анкара.  Посещението се проведе в рамките на официалната визита до Анкара на представители на Мюсюлманско изповедание миналата седмица по покана на Председателството по религиозните въпроси.
„За нас е традиция по време на чуждестранните си визити да посещаваме нашите мисии. В тази връзка Ви благодарим за любезния прием”, каза председателя на ВМС Ведат С. Ахмед. По думите му за доброто сътрудничество между двете религиозни институции висок принос има и посолството ни в Анкара.
Председателя представи целта на визитата и дейността на институцията пред посланик Тулечки и благодари специално за съдействието по отношение на краткосрочния и дългосрочен обмен на свещенослужители-имами, който се превърна в традиция между нашите две страни.
Българския дипломат изрази задоволството си от визитата и готовност за съдействие, що се отнася до спазване на двустранните спогодби между двете религиозни институции.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok