НСРОБ поздрави главния мюфтия за преизбирането му на поста

„Ние имаме нужда да живеем заедно в този период, в който живеем. Религията в България е маргинализирана до краен предел. Затова трябва да намираме сили и възможност, за доброто на целия Български народ, да бъдем заедно”, това каза главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи. Той прие управителния съвет на Националния съвет на религиозните общности в България (НСРОБ) в Главно мюфтийство.
В срещата участваха д-р Рупен Крикорян, председател на НСРОБ и представител на Арменската църква в България, отец Ангел, представител на Българската Православана Църква, отец Петко Вълов, представител на Католическата екзархия, пастор Евгени Найденов, представител на Евангелските църкви, председателя на Висшия мюсюлмански съвет и зам.-главния мюфтия Бирали Бирали.  
„Поздравявам Ви от името на целия съвет и Ви пожелавам едно ползотворно служение в името на Вярата”, каза д-р Рупен Крикорян. По думите му Националния съвет не веднъж е демонстрирал единство и експедитивност в решаване на общите проблеми на религиозните деноминации.
„Всички тези добро взаимоотношения не са чужди за нас. Нашите бащи и деди са живеели заедно и това е факт, продължават добрите взаимоотношения между хората”, каза още главния мюфтия. По думите му това трябва да се запази и издигнe на по-високо равнище.
Представителите на различните деноминации се обединиха около идеята, че организацията на религиозния живот в България е работа на религиозни водачи, а не на политиците. Председателя на НСРОБ връчи на главния мюфтия плакет от името на Съвета.