Националният съвет на религиозните общности в България обявява конкурс за детска рисунка

 

Националният съвет на религиозните общности в България (НСРОБ) организира конкурс за детска рисунка. Той ще се проведе за втора поредна година, а тазгодишната му тема е „Вярата – мечта за по-добър свят“.

Участниците в конкурса ще бъдат разпределени в три възрастови групи: от 6 до 10 години; от 11 до 14 години и от 15 до 18 години.

Изискване от страна на организаторите е размерът на рисунката  да бъде 35 х 50 см, а техниката на рисуване е по избор.

Всички деца от мюсюлманската общност в България на възраст от 6 до 18 години, които искат да вземат участие в конкурса, следва да изпратят творбите си до Медиен-културен център на Главно мюфтийство в столицата. До февруари месец Мюсюлманско изповедание (както и всички останали вероизповедания в страната ни) ще номинира 10 творби, които да го представят в конкурса. След това, до края на март, жури от експерти и преподаватели ще излъчи наградените на първо, второ и трето място за всяка от възрастовите категории.

Крайният срок за изпращане на конкурсните творби е 15 януари 2018 година. Участниците следва да изпратят творбите си на адрес:

град София, ул. „Пиротска“ № 3,

за Медиен-културен център на Главно мюфтийство,

п.к. 1000

При изпращането творбите да бъдат опаковани така, че да не са сгънати и пречупени.

Необходимо е още на гърба на рисунката да бъде поставен етикет с трите имена, вероизповеданието и възрастта на автора, адрес и телефон за връзка, както и заглавието на творбата.

Националният съвет на религиозните общности е предвидил и награден фонд за финалистите в конкурса. Техните творби ще бъдат изложени в Галерия „Средец“ на Министерство на културата.

Точната дата на откриването на изложбата и церемонията по  награждаването ще бъдат допълнително оповестени.