Десетки гражданидоброволно охраняват джамия

Ден след като канадска джамия за втори път станала обект на вандалско нападение, десетки местни жители се събрали да охраняват доброволно мюсюлманския храм. Това се случва в град Оуен Саунд в канадската провинция Онтарио.

Миналата неделя по стените и входната врата на джамията имало счупени яйца и размазан кетчуп. Ден по-късно вандалите отново посегнали на обекта, като този път използвали за вандалската си акция горчица и отново яйца. Полицията на Оуен Саунд започнала разследване по случая, като се работи по версията за вандалско нападение. В същото време местните жители също побързали да изразят своята подкрепа към мюсюлманската общности и се събрали да охраняват доброволно мястото за богослужения, съобщава Islam News по информация на Global News.

„Отвратително е, че в общността ни се намират хора, които имат подобни разбирания.“ – казва по повод ислямофобската атака бившият кмет на града Рут Стеннерс, която е инициирала събирането на доброволци сред местни жители при джамията. Доброволците охранители на джамията пък били поканени от ръководството на джамийското настоятелство да влязат вътре и да присъстват при отслужването на молитвата.

 

Източник: Islam News   

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.