Благотворителен базар в подкрепа на ислямското образование у нас проведе БАЗВИО в София

 

Българската асоциация на завършилите висше ислямско образование (БАЗВИО) организира и проведе благотворителен базар в подкрепа на ислямското религиозно образование в страната ни. Той се състоя на 16 май вечерта (четвъртък) пред централната джамия „Баня Баши“ в София и бе в рамките на ежегодно провеждащата се национална кампания „Месец за подпомагане на ислямското образование“.

„Основни организатори на благотворителното събитие бяха председателят на БАЗВИО Бейхан Мехмед и представителите на ръководството на организацията д-р Селиме Хасанова и Гюлер Яхя.“ – каза за Grandmufti.bg експертът от Отдел „Иршад“ Бахри Изет. Той допълни още, че базарът е реализиран с активното съдействие и с помощта на настоящи и бивши възпитаници на Висш ислямски институт (ВИИ) в София.

Базарът, който се проведе в двора на джамията между вечерната и нощната молитви в четвъртък вечерта, включваше огромно разнообразие от домашно приготвени храни, сладкиши, също различни религиозни аксесоари и атрибути.

„В резултат на проведения в столицата благотворителен базар в подкрепа на ислямското образование в България беше събрана сумата от общо 1455.00 лв.“ – заяви още Бахри Изет.

Националната кампания на Главно мюфтийство в подкрепа на ислямското религиозно образование у нас традиционно се провежда всяка година по време на месец Рамазан. Тази година едномесечната инициатива беше стартирана на 6 май и ще продължи до 6 юни.

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.