Посолството на ОАЕ бе домакин на тържествен ифтар по случай Годината на толерантността

 

На 13 май (понеделник) 2019 година Посолството на Обединените арабски емирства (ОАЕ) даде рамазанска вечеря ифтар по случай обявената за Година на толерантността 2019 година. Поканата за тържествения ифтар беше отправена към Главно мюфтийство, Националния съвет на религиозните общности в България (НСРОБ) и посолствата на мюсюлманските държави у нас.

На официалната рамазанска вечеря присъстваха главният мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи, председателят на НСРОБ и заместник главен мюфтия Бирали Мюмюн Бирали и редица дипломати на ислямски страни с посолства в София.

„Посолството на ОАЕ има честта да ви посрещне на този тържествен ифтар по случай Свещения месец Рамадан, който събра заедно в България и под един покрив приятели от различни религии в името на толерантността.“ – с тези думи домакинът и първи посланик на ОАЕ у нас Абдулуахаб Ал-Нажар приветства всички гости, като разясни, че ОАЕ е обявила 2019 година за Година на толерантността. – „С това всички жители и гости на Емирствата са призовани да следват ценностите на толерантността, тъй като тя е основен принцип в изграждането на здрави общества и стабилни държави, и води до щастие на народите и утвърждаване на културите.“ – допълни още посланик Ал-Нажар.

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.