Висшият ислямски институт изпрати 21-ия си випуск абсолвенти

 

С тържествена церемония в Централен военен клуб - София, състояла се на 2 май тази година, Висшият ислямски институт (ВИИ) изпрати 21-ия си пореден випуск абсолвенти. В 21-вата година от съществуването на Ислямския институт като висше учебно заведение, той изпрати и точно толкова на брой абсолвенти - 21.

Церемонията по тържественото дипломиране беше уважена от настоящия ректор на ВИИ и главен мюфтия на България д-р Мустафа Хаджи, заместник главните мюфтии Ахмед Хасанов, Мурат Пингов и  Бирали Бирали. Присъстваха също представители на Посолството на Република Турция в България и на генералните консулства на Турция в Пловдив и Бургас. Събитието беше уважено от районни мюфтии, директори и преподаватели от духовните училища в страната и ВИИ, както и от много други гости.

Програмата по дипломирането на Випуск 2019 включваше официална прощална реч към абсолвентите от ректора на ВИИ д-р Мустафа Хаджи. Той се обърна към дипломиралите се младежи с думите, че както обучението им е било реализирано с помощта на мюсюлманската общност, така те следва да ѝ отдадат дължимото след завършването си.

Програмата включваше също театрални скечове, изпълнени от випускниците, прощални обръщения и от тяхна страна, подбудили противоречиви чувства – на радост и тъга, у присъстващите.

„Лаура Фарук Саани, Мехмед Али и Хюлия Салиева – първенците по успех сред випускниците на ВИИ тази година, бяха официално отличени на церемонията по дипломирането им. Всички те бяха наградени за постигнатия успех от заместник главния мюфтия Ахмед Хасанов. Подаръци имаше и за всички останали.“ – сподели за Grandmufti.bg Бахри Изет, експерт в Отдел „Иршад“ на Главно мюфтийство.

За допълнителната позитивна приповдигнатост на атмосферата допринесе специалното участието на група „Вест“ в събитието.

Автор: Л. Чаушева

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.