Заместник главният мюфтия Бирали Бирали – гост-лектор в Духовно училище-Момчилград

 

 

„Представата за джиновете в ислямската религия“ бе темата на лекцията, която изнесе заместник главният мюфтия Бирали Мюмюн Бирали като гост-лектор пред ученици и учителите от Духовно училище–Момчилград. Събитието се състоя на 23 април вечерта (вторник) 2019 година в конферентната зала на учебното заведение.

След края на лекцията учениците имаха възможността да зададат към лектора своите въпроси и да споделят размислите си по темата.

„Винаги се вълнувам по време на лекциите на заместник главния мюфтия Бирали Мюмюн. Малко са хората, които имат умението така да влияят на аудиторията. И според мен това е дарба. Всяка една информация по време на лекцията беше изпипана до най-малкия детайл и същевременно обяснена и разяснена по толкова простичък и разбираем начин. Не мисля, че остана някой, който да не получи задоволителен отговор на въпросите си. Като цяло смятам, че всеки успя да извлече от лекцията това, за което бе дошъл.“ – сподели след края на състоялата се лекция дванадесетокласничка от Духовно училище–Момчилград.

Лекцията на заместник главния мюфтия Бирали Мюмюн Бирали беше осъществена в рамките на посещението му в Духовно училище – Момчилград по повод оценяване на студентски практики на студенти от Висшия ислямски институт (ВИИ) в София.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.