Районно мюфтийство-Кърджали  проведе априлска работна среща с имами от областта

 

Имамите от Районно мюфтийство - Кърджали се събраха на работна среща в централната джамия на областния град преди настъпването на  Свещения месец Рамазан. Тя се състоя на 22 април (понеделник) тази година от 10:00 часа.

Заседанието бе организирано от Районно мюфтийство - Кърджали  под ръководството на районния мюфтия Бейхан Мехмед. Официален гост на срещата бе главният мюфтия на Република България д-р Мустафа Хаджи.

Мероприятието бе открито с четене на стихове от Свещения Коран. На срещата присъстваха наместник-мюфтиите на Районно мюфтийство -  Кърджали, директорът на СОДУ - Момчилград Ахмед Бозов, гост-имамите от Република Турция и други.

По време на събранието бяха засегнати теми, свързани с дейностите по време на месец Рамазан, кампанията за подпомагане на ислямското образование, социалните дейности на Изповеданието по време на месец Рамазан и по-специалните задължения на имамите в този период и други.

В своите слова главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи подчерта особеностите на така известния в последно време нов Закон за вероизповеданията, за отговорностите и възможността пред свещенослужителите. Директорът на духовното училище в град Момчилград запозна присъстващите със ситуацията в учебното заведение и отправи апел към имамите да популяризират сред родители и деца обучението и възможностите, които предлага Духовно училище - Момчилград.

Срещата приключи с обща дуа за здраве, берекет, мир и благоденствие. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.