Саудитска Арабия издала рекорден брой визи на кандидат-поклонници

 

 

Министерството на  хаджа на Саудитска Арабия публикува информация за издадените входящи документи на чуждестранни граждани за осъществяване на поклонничество в Светите места. За тази година броят на издадените визи за извършване на т.н. „малък хадж“ – умре вече е достигнал 5.7 млн., съобщава REGNUM.

Саудитската информационна агенция Asharq Al-Awsat отбелязва, че по документи в страната в момента се намират около 500 000 поклонници. Съгласно статистическите данни, предоставени на министерството, мнозинството поклонници са достигнали до Кралството по въздух, 500 000 души са пристигнали със сухоземен транспорт и още 60 000 - с морски транспорт.

Най-голям брой поклонници са пристигнали в Кралство Саудитска арабия от Пакистан (1 222 459), Индия (513 031), Египет (315 604) и Турция (250 713). Отбелязва се, че работниците от Управлението по въпросите на двете Свещени джамии денонощно изпълняват своите задължения, в това число почистване, техническо обслужване на териториите на Светините в Кралството. Увеличаване на потока от поклонници е един от основните приоритети на правителството на Саудитска арабия в рамките на реализацията на програмата „Визия 2030“.

 

Източник: Islam.ru

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.