Национален съвет на религиозните общности в България (НСРОБ) остро осъжда терористичния акт в гр. Крайстчърч в декларация, която е публикувана в официалната им страница. Ето я цялата декларация:

ДЕКЛАРАЦИЯ

На НСРОБ поповод на терористичния акт в Нова Зеландия на 15.03.2019 г.

Националният съвет на религиозните общности в България /НСРОБ/ остро осъжда извършеният терористичен акт днес срещу две джамии в новозеландския град Крайстчърч, в резултат на който, по време на петъчна молитва загинаха 49 мюсюлмани, а десетки бяха ранени. Това нечовешко деяние, извършено с особена бруталност и цинизъм, не може да бъде оправдано по никакъв начин.

Поднасяме нашите искрени съболезнования на семействата и близките на жертвите и пожелаваме на ранените скорошно възстановяване. В този тежък момент скърбим заедно с близките на загиналите и изразяваме своята пълна подкрепа към мюсюлманската общност на Нова Зеландия.

НСРОБ за пореден път апелира за нетърпимост към всякакви прояви на расизъм, ксенофобия и нетолерантност. Призоваваме медиите, политиците и обществокъм особено внимание за действия, свързани с езика на омразата и нагнетяването на етническа и верска нетърпимост.

 

 

Национален съвет на религиозните общности в България

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.