31 мюсюлмански поклонници успешно изпълниха умре с организацията на Главно мюфтийство

 

“Успешно изпълненото умре пречиства греховете между две поклонения умре, а за приетия хадж няма друга награда освен Дженнет.”

Пратеникът Мухаммед (с.а.с.) 

 

31 мюсюлмански поклонници от България успешно изпълниха поклонението умре в Светите места и се завърнаха в родината ни.

Групата от България, която замина за поклонението умре от България, имаше 2-седмичен престой в Светите места – 9 дни в Мекка и 5 дни в Медина. Сънародниците ни изпълниха всички изисквания за този ибадет, наричан още „малкия хадж“, като освен това имаха възможността да посетят редица историческо-религиозни обекти, също природни и други забележителности в околностите на градовете Мекка и Медина.

По време на 14-дневното поклонение групата от България беше придружавана от Джемал Иса – началник на Отдел „Хадж“ в Главно мюфтийство и от районния мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед.

„Групата поклонници замина в средата на месец февруари 2019 година за Светите места. Поклонението умре беше извършено спокойно и без никакви затруднения и проблеми.“ – коментира за Grandmufti.bg началникът на Отдел „Хадж“ Джемал Иса. Той сподели още, че през настоящата 2019 година се очаква да бъде организирано и второ поклонение умре с Главно мюфтийство, като се предвижда то да бъде проведено през предстоящия месец Рамазан.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.