Поздрав от главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи по случай настъпването на трите благодатни месеца

 

 

Скъпи братя и сестри мюсюлмани,

Думите са недостатъчни, за да изразят благодарността ни към Аллах Теаля, който отново ни дава възможност да изживеем щастието през трите свещени месеца. Реджеб е месец, предвестник на Рамазан, а Шабан е време за подготовка за Рамазан. Ето защо мюсюлманите посрещат началото на тези месеци с надежда, че ще доживеят до месец Рамазан, ще се насладят на прелестите на този период от годината и ще се радват на благодатта на Аллах Теаля.

Уважаеми вярващи, ислямът е най-високият дар от Аллах Теаля, но в същото време наш дълг е да полагаме усилия да живеем според принципите на религията си и да направим всичко, което е по силите ни да предадем тези принципи и на хората около нас, особено на подрастващото поколение. Само така ще можем да се наречем истински вярващи и последователи на Мухаммед (с.а.с.) – любимецът на Аллах Теаля.

Никой не е перфектен, както и мюсюлманите не са, но сезонът на трите месеца започва и ние имаме уникалната възможност да се обърнем към Аллах Теаля и да поискаме опрощение и напътствие, а също така пред нас е възможността да компенсираме пропуснатото и да поправим грешките си.

Измина почти една година, откакто се разделихме с благодатните месеци, но устремът ни към Аллах Теаля не секна, дори напротив - сега се срещаме отново със сезона на рахмета и берекета на Аллах, за да потвърдим пред Него, че ще продължим по този път, ще бъдем по-състрадателни към бедстващите, по-щедри към социално слабите и по-любящи към всички творения на Всевишния. Това е пътят, който води към щастие на този свят и в Отвъдното и това е най-доброто време за нов старт по този път.

Моля Аллах да удостои всички хора с достойнството на вярата и щастието.    

 

д-р Мустафа Хаджи, 

главен мюфтия на мюсюлманите в България

 

Изявление на главния мюфтия по случай настъпването на "Трите свещени месеца" през 2019г.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.