Специално за мюсюлманките в Япония ушиха кимоно-хиджаб

В Япония активно се развива хелял туризмът и това създава нови условия за туристите от мюсюлманските страни. В тази връзка се откриват все повече магазини за хелял продукция и мюсюлманско облекло. Нова необичайна до сега тенденция е изработването и предлагането в търговската мрежа на хиджаби в стил кимоно.

Двата магазина на Yumeyakata в древната столица на Япония към момента вече имат разработени повече от 20 модела различни хиджаби. Моделите и цветовете са били избрани в съответствие с най-популярното кимоно за пролетния сезон и включва модели с цветове на череша и японска вишна и юкива-снежният пръстен.

Търговските консултанти в магазините помагат при избора на хиджаб, съответстващ на това или онова кимоно. За лятото асортиментът на хиджабите ще бъде увеличен до 50 модела. Предлага се възможността кимоното и хиджабът да имат оригинални щампи.

В магазините на Япония се предлагат облекла и за мъжете мюсюлмани. Миналата година, по време на цъфтежа на черешовите цветове, страната е приела повече от 2.5 млн. туристи.

Източник: Islam.ru

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.