Д-р Ариф Абдуллах взе участие в двудневна работна среща на ЕС в Брюксел

 

 

На 21 и 22 февруари тази година в Брюксел се проведе експертен-консултативен съвет, организиран от Европейски съюз (ЕС). Участие в двудневната работна среща взеха изследователи от Холандия, Финландия, Великобритания, Чехия, Етиопия, Дания и България. Целта на програмата е да гарантира сигурност и защита срещу всяка форма на екстремизъм и да предпази религията от това да бъде използвана за омраза, агресия и убийства.

Страната ни беше представена в състоялия се експертен-консултативен съвет от д-р Ариф Абдуллах – преподавател във Висшия ислямски институт (ВИИ) и председател на Научноизследователския център към ВИИ.

„Целта на двудневната работна среща беше да се създаде  платформа към ЕС, която да служи за интелектуален обмен в рамката на мирното съжителство, както и да спомогне за това участниците в програмата да изграждат умения, чрез които да допринасят за мирен и спокоен живот в обществата.“ - сподели за Grandmufti.bg д-р Ариф Абдуллах. – „Между участниците бяха обсъдени три основни теми със значителна роля за човешкия мир и спокойствие – социалното неравенство, дискриминацията и насаждането на омраза, както и практиките на помиряване.“ – допълни още той. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.