Второ издание на февруарското си заседание с имами и мюсюлмански настоятели проведе Районно мюфтийство – Пловдив

 

На 21 февруари (четвъртък) 2019 година Районно мюфтийство – Пловдив проведе второ издание на редовното за февруари работно заседание. След провелата се в Асеновград на 18 февруари работна среща с имамите и мюсюлманските настоятели от асеновградско беше проведено второ издание на заседанието с имамите и представителите на мюсюлманските настоятелства от пловдивско. То се състоя в административния офис на Районно мюфтийство – Пловдив.

„Решихте да проведем заседанието на две места в по-малки групи  с цел постигане на по-голяма ефективност. И на двете работни срещи присъстваха по около 20 човека“. – сподели за Grandmufti.bgсекретарят на пловдивското районно мюфтийство.

Състоялото се Пловдив заседание протече със същия дневен ред като предходното, състояло се дни по-рано в Асеновград. Районният мюфтия на Пловдив Танер Вели представи доклад с отчет за дейността на пловдивското мюфтийство през изминалата 2018 година. Участниците в заседанието бяха запознати и с планираните за настоящата 2019 година дейности.

Заседателите обсъдиха окончателно приетите в края на изминалата година изменения в Закона за вероизповеданията, а в края на работното заседание имаше време за дискусии и обсъждания по актуални за имамите и мюсюлманските настоятелства теми и въпроси.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.