Семинар за момчета студенти готви Главно мюфтийство през март

 

Снимка: https://depositphotos.com/202688696/stock-video-rear-view-of-muslim-men.html

 

След проведения в средата на февруари тази година семинар за момичета мюсюлманки, следващи висше образование, Отдел „Иршад“ на Главно мюфтийство обяви и началото на записванията за участие в семинар на същата тема, който се организира за момчета студенти.

„Семинарът, които подготвяме за момчета мюсюлмани, които понастоящем са студенти у нас,  ще се проведе на 15, 16 и 17 март (петък, събота и неделя) 2019 година в София. Темата също ще бъде „Предизвикателствата пред мюсюлманските младежи да отстояват ислямската си принадлежност“. – каза за Grandmufti.bgекспертът от Отдел „Иршад“ Ресим Шаматарев. По думите му лекциите тематично ще бъдат насочени към предизвикателствата, пред които се изправени мюсюлманските младежи в съвременността; начините, по които да отстояват мюсюлманската си принадлежност; взаимоотношенията им с немюсюлманите и още други актуални и важни теми.

Както всяка година подготвяният за младежи мюсюлмани семинар е подходящ за всички момчета или мъже, които към настоящата година са студенти в някой от ВУЗ-овете на страната, без значение в каква специалност.

Като основен организатор на семинара Главно мюфтийство покрива разходите за настаняване (в хотел „Аметист“ в центъра на София), изхранване и образователни материали, а от участниците се очаква да поемат разходите си за транспорт, в случай че не са в София. 

Местата за участие в предстоящия през март семинар са ограничени, затова желаещите да се включат в него студенти следва да заявят желанието си за участие предварително.

Контакти за записвания и допълнителна информация:

0895504480 - Ресим Шаматарев (експерт в Отдел „Иршад“ на Главно мюфтийство)

Ел. поща: resim_77@abv.bg  

 

Крайният срок за записвания е 08 март 2019 година (петък).

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.