Районно мюфтийство – Хасково проведе работна среща с имамите и мюсюлманските настоятели от областта

 

На 16 февруари (събота) тази година Районно мюфтийство – Хасково проведе работно заседание с имамите и мюсюлманските настоятели на територията на хасковското мюфтийство.

Официални гости на работната среща бяха председателят на Висшия мюсюлмански съвет (ВМС) Ведат Ахмед, заместник главният мюфтия Бирали Мюмюн Бирали и Нури Бйоджекбакан от Одрин, Република Турция.

Заседанието беше открито с четене на откъс от Свещения Коран, след което гостите Бирали Бирали и Нури Бйоджекбакан отправиха своите приветствия към всички присъстващи.

Домакинът и районен мюфтия на Хасково Басри Еминефенди също приветства участниците в срещата и ги запозна с дневния й ред. Той представи доклад за дейността на хасковското мюфтийство през изминалата 2018 година и запозна аудиторията накратко с предстоящите през настоящата година проекти.

По време на срещата председателят на ВМС Ведат Ахмед направи напомняне за значението на работата и задълженията на имамите. Той запозна присъстващите мюсюлмански духовници и председателите на мюсюлманските настоятелства с окончателно гласуваните изменения в българския Закон за вероизповеданията.

След закриването на заседанието домакинът Басри Еминефенди изпрати високоуважаваните гости със скромни подаръци и с благодарност и признателност за посещението им в град Хасково.

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.