Главният мюфтия бе официален гост на заседание с имамите в Шумен

 

На 13.02.2019 година при Районно мюфтийство – Шумен се проведе работна среща с имамите от района. Заседанието беше проведено в заседателната зала на шуменското мюфтийство, а участие в него взеха всички имами от областта.

Работната среща беше открита с четене на Коран-и Керим от гост-имама от Република Турция Муса Къй. След това Месут Мехмедов - районен мюфтия на град Шумен, поднесе приветствията си към всички присъстващи. Официален гост на работната среща беше д-р Мустафа Хаджи - главният мюфтия на мюсюлманите в Република България.

В рамките на работната среща с имамите районният мюфтия изнесе доклад за дейността на Районно мюфтийство - Шумен през изминалата 2018 година. Докладът включваше и планираните дейности през настоящата 2019 година. Обсъдени бяха още и редица други важни и актуални въпроси, свързани с дейността на имамите.

Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи направи кратко напомняне за значението и дейността на имамите и също така запозна присъстващите с измененията в Закона за вероизповеданията.

След заседанието главният мюфтия посети Духовно училище „Нювваб“ в град Шумен, където се срещна с учениците и преподавателите от учебното заведение. По време на визитата си в шуменско духовният водач на мюсюлманите у нас проведе среща и с курсистите от курса за имами в град Шумен.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.