Районно мюфтийство - Кърджали проведе среща с имами от областта

 

 

На 11 февруари 2019 година се проведе ежемесечното събрание с имами от кърджалийска област, което се състоя в централната джамия на град Кърджали.

Срещата бе организирана от Районно мюфтийство - Кърджали  под ръководството на районния мюфтия Бейхан Мехмед. На заседанието присъстваха и наместник-мюфтиите Ерхан Реджеб и Насуф Халил, както и Сезер Садулов – отговорник за Отдел „Иршад“ към мюфтийството.

Събранието започна с четене на стихове от Корана от имама на  новата джамия в град Момчилград Юмер Алиосман. След това районният мюфтия запозна присъстващите с дневния ред на срещата.

На заседанието се дискутираха резултатите от кампанията за подпомагане на бедстващите мюсюлмани в Йемен и Китай, абонаментната кампания за списание „Мюсюлмани” за 2019 година, финансирането на Изповеданията от държавния бюджет и други.     

В края на срещата, във връзка с последните събития около назначаването на ново ръководство на джамията в град Кърджали,  имамите предложиха и започнаха подписка в подкрепа на районния мюфтия Бейхан Мехмед  и решенията на централните ръководни  органи на Изповеданието – Главно мюфтийство и Висшия мюсюлмански съвет.

Заседанието приключи с молитва за здраве, мир, берекет и спокойствие, отправена от имама на село Калоянци Фахри Аптурахман. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.