Председателят на Сметната палата Цветан Цветков посети Главно мюфтийство

 

На 31 януари тази година главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи прие за среща в централата на Главно мюфтийство в столицата председателя на Сметната палата Цветан Цветков.

Срещата бе опознавателна и на нея беше обсъдено бъдещо сътрудничеството и взаимодействието между Мюсюлманско изповедание и Сметната палата. Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи запозна гостите с дейността на Изповеданието, като представи и историята на религиозната институция. Това бе първото посещение на представители на българската Сметната палата в Мюсюлманско изповедание.

По време на посещението в Главно мюфтийство председателят на Сметната палата Цветан Цветков бе придружаван от заместник-председателите на Палатата Горица Грънчарова-Кожарова и Тошко Тодоров. На срещата присъстваха още заместник главния мюфтия Мурат Пингов и Фатиме Мангова, главен счетоводител на Мюсюлманско изповедание. 

Домакинът д-р Мустафа Хаджи и гостите си размениха скромни подаръци в знак на взаимно уважение. Гостите от Сметната палата удостоиха главния мюфтия с юбилеен плакет и монета „130 години Сметна палата“, а домакинът им връчи като подарък българоезично издание на Свещения Коран.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.