Миналогодишни хаджии  и кандидати за Умре 2019 се събраха на обща среща в Айтос

В петъчния ден на 25 януари 2019 година в джамията на град Айтос местното районно мюфтийство проведе среща, на която бяха поканени миналогодишните хаджии от айтоско, както и настоящите кандидати за поклонението Умре 2019 от региона.

Официален гост от Главно мюфтийство и водещ на срещата беше заместник главният мюфтия Ахмед Хасанов, който беше ръководител на организационния екип на кампанията Хадж 2018. Срещата с миналогодишните хаджии от района на Айтос беше част от традиционно провеждащите се от Главно мюфтийство подобни срещи, целта на които е да бъде обсъдена организацията и протичането на хаджа в Светите места през изминалата година, а организационният екип, от своя страна, да получи обратна връзка за това какво и как би могло да се подобри в тази насока. Тя беше открита с четене на откъс от Свещения Коран от официалния гост Ахмед Хасанов, след което домакинът Селяхаттин Мухаррем приветства всички присъстващи.

„Заместник главният мюфтия Ахмед Хасанов официално връчи на присъстващите около 10 хаджии от айтоско свидетелства за успешно извършено през 2018 година поклонение в Светите места от името на Главно мюфтийство. Всички те получиха и CD със снимкови и видеоматериали за спомен от Хадж 2018.“ – сподели за Grandmufti.bg районният мюфтия на Айтос Селяхаттин Мухаррем.

По думите му една от целите на проведената среща е била кандидатите за Умре 2019 да получат необходимата предварителна информация и нужна подготовка, преди да се отправят на пътуването с Главно мюфтийство. Очаква се групата от България да замине за Светите места за извършване на поклонението Умре през месец февруари или март, а престоят ще е близо две седмици.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.