По поредна година Главно мюфтийство ще организира семинар за мюсюлманки от университетите в страната 

Вече по традиция в началото на всяка календарна година Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България провежда семинар за момичета мюсюлманки, които следват висше образование в различните ВУЗ-ове на територията на страната.

„Тази година семинарът, който подготвяме за мюсюлманките студентки, ще се проведе в периода 15-17 февруари (петък, събота и неделя) 2019 година в София. Той ще бъде под надслов „Предизвикателствата пред мюсюлманските младежи да отстояват ислямската си принадлежност“. – сподели за Grandmufti.bg експертът от Отдел „Иршад“ Ресим Шаматарев. По думите му конкретната програма, както и екипът лектори ще бъдат изяснени в най-скоро време.

Подготвяният семинар е подходящ за всички мюсюлманки, които към настоящата година се обучават в някой от ВУЗ-овете на страната, без значение в каква специалност.

Организаторите поемат разходите за настаняване, изхранване и образователни материали, а от кандидатите за участие се очаква да поемат разходите си за транспорт, в случай че не са в София. 

Местата за участие в семинара в столицата през месец февруари са ограничени, затова желаещите да се включат в него студентки следва да заявят желанието си за участие предварително.

  Контакти за записвания и въпроси:

  0895504480 - Ресим Шаматарев (експерт в Отдел „Иршад“ на Главно мюфтийство)

  Ел. поща: resim_77@abv.bg 

 

 Крайният срок за записвания е 08 февруари 2019 година (петък).

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.