Районните мюфтийства на Благоевград и Пазарджик започнаха годината със съвместно заседание на районните си мюсюлмански съвети 

На 10 януари (четвъртък) 2019 година се проведе превърналото се вече в традиционно съвместно заседание на районните мюсюлмански съвети (РМС) към Районно мюфтийство – Благоевград и Районно мюфтийство – Пазарджик.

Работната среща се състоя в хотел „Делта“ в село Огняново (Община Гърмен). На нея присъстваха членовете на РМС – Благоевград и РМС – Пазарджик, както и екипите от служителите към двете районни мюфтийства. Официален гост  на съвместното работно заседание беше главният мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи.

„Дневният ред на работното заседание включваше разглеждане и обсъждане на актуалното състояние на имамите и мюсюлманските настоятелства в двете районни мюфтийства, както и план-програмата за дейността им през настоящата 2019 година. Обсъдихме и приетите на първо четене промени в Закона за вероизповеданията и произтичащите от тях моменти, касаещи мюсюлманската общност в България и цялата институция Мюсюлманско изповедание.“ – сподели за Grandmufti.bg след събитието районният мюфтия на Благоевград Айдън Мохамед.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.