Имами завършиха двумесечен опреснителен курс в мюсюлманската школа в Устина

14 имами от всички общо 20 районни мюфтийства в страната успешно преминаха опреснителен курс за имами, който се проведе през месеците ноември и декември 2018 година в мюсюлманската школа към Главно мюфтийство в село Устина.

Сред акцентите на обучителния курс бяха ислямската риторика, спецификите на работата в летни и целогодишни коран-курсове, опресняване и надграждане на основните познания за исляма, мелодично четене на Свещения Коран, езан, икамет и т.н.

Преподаватели в двумесечния курс бяха Селим Мехмед – настоящ директор и преподавател в Мюсюлманска школа – Устина, както и още преподаватели от колектива на обучителния център за имами.

На 24 декември 2018 година се проведе церемонията по връчване на сертификатите на всички 14 имами, преминали през курса.  Всички те получиха своите свидетелства за завършен двумесечен опреснителен курс, връчени им официално от началника на Отдел „Иршад“ в Главно мюфтийство Халил Ходжов.

Участниците, от своя страна, благодариха на Главно мюфтийство и на ръководството на школата за имами в Устина за организирания курс, като отбелязаха важността на провеждането на подобен вид събития, които подпомагат развитието и преквалификацията на мюсюлманските духовници в страната ни.

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.