Трима гост-имами от Турция бяха преподаватели в семинар за „Мелодично четене на Свещения Коран и езан“

В периода 23 - 27 декември 2018 година Главно мюфтийство на Република България проведе семинар на тема „Мелодично четене на свещения Коран и езан“ съвместно с Районно мюфтийство – Русе. Домакин на събитието беше Духовно училище “Мирза Сеид паша“ – град Русе.

Колективът от преподавателите в семинара включваше трима гост-имами от съседна Турция, които изпълняват временно длъжността в три районни мюфтийства в Северна България. Това са Ибрахим Топуз - гост -  имам в Районно мюфтийство – Разград, Муса Къй - гост-имам в Районно мюфтийство – Шумен и Селями Илхан - гост-имам в Районно мюфтийство – Сливен.

Целта на този семинар и на семинара, който се проведе в същия период и на същата тема в Момчилград (за имамите от Южна България) е да доразвие квалификацията на свещенослужителите, които работят в Мюсюлманско изповедание в полза на ислямската общност в страната ни.

Главно  мюфтийство и Отдел „Иршад“ изразяват искрена благодарност към домакините за благоприятното протичане на семинарите за имами, проведени в края на изминалия месец декември. Благодарностите са и за имамите, които взеха активно участие в тях.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.