Главно мюфтийство проведе среща с поклонници от Хадж 2018

 

На 30 декември 2018 година Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България проведе среща с поклонници, извършили поклонението Хадж през изминалата 2018 година с организацията на Мюсюлманско изповедание.

Срещата се състоя в село Дебрен (Община Гърмен), а в нея участие взеха 20 хаджии. На срещата присъстваха още заместник главният мюфтия на България Ахмед Хасанов, който беше ръководител на организационния екип за провеждането на Хадж 2018,  началникът на Отдел „Хадж и умре“ в Главно мюфтийство Джемал Иса и един от ръководителите на хаджиите през изминалата година – Осман Кутрев, който е ваиз към Районно мюфтийство - Благоевград.

„Целта на тези срещи, които традиционно провеждаме всяка година след изпълнението на поклонението, е да обсъдим със самите хаджии организацията и протичането на хаджа в Светите места и какво и как може да се подобри в тази насока.“ – коментира за Grandmufti.bg началникът на Отдел „Хадж“ Джемал Иса.

На срещата с хаджиите в село Дебрен представителите на организационния екип на Хадж 2018 връчиха на мюсюлманските поклонници сертификати за успешно извършено поклонение в Светите места, както и видеоматериали за спомен.

През изминалата 2018 година общо 266 хаджии от България и от Република Турция изпълниха поклонението Хадж с Главно мюфтийство. Групата беше придружавана от общо 12 човека организационен екип - 10 квалифицирани водачи и 2 медицински лица.

По думите на Джемал Иса Отдел „Хадж и умре“ на Главно мюфтийство вече работи по стартирането на кампанията за Хадж 2019. - „Съвсем скоро ще обявим официално началото на тазгодишната кампания за Хадж.“ – заяви той.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.