По поредна година Рудозем беше домакин на зимен религиозен семинар за ученици 

За поредна година ученици мюсюлмани от различни краища на страната оползотвориха част от зимната си ваканция в края на декември, като взеха участие в религиозни семинари, организирани от Главно мюфтийство и проведени в учебните бази на Мюсюлманско изповедание към джамии и училища в страната.

Общо 30 момчета, ученици от IV до VII клас от населените места на територията на районните мюфтийства в Смолян, Пазарджик и Благоевград взеха участие в семинар, който беше организиран в Рудозем от 23 до 27 декември тази година. Ръководител на семинара беше Хайри Шерифов от смолянското районно мюфтийство.

„Програмата беше разнообразна и включваше лекции в сферите на Фъкх, Акида, Сиир и Коран-и Керим.“ – каза за Grandmufti.bg Ресим Шаматарев – експерт в Отдел „Иршад“. – „Лектори бяха Хайри Шерифов, Селви Караосманов и двамата имами на централната джамия в град Рудозем – Вахди Делихусев и Нихат Адемов“. – допълни още той.

Освен религиозната си част програмата включваше още и развлекателни дейности. Младежите имаха възможността да посетят централната джамия на град Мадан и единствената в страната школа за хафъзи, която се намира там.

Семинарът беше посетен от представители на Главно мюфтийство, които поздравиха участниците в него и им връчиха подаръци от името на Мюсюлманско изповедание.

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.