Бивша възпитаничка на ДУ-Момчилград е пълният отличник на Випуск 2018 при Медицински колеж – Пловдив

Преди дни Медицинският колеж към пловдивския Медицински университет изпрати поредния си, 115-и випуск дипломанти.

На церемонията по връчването на дипломите на всички общо 166 абсолвенти беше отличена Мерием Мехмедали Юсеин. Дипломантката от специалност „Медицински лаборант" е отличникът на целия випуск. Освен с пълен отличен успех по време на 3-годишното си следване, висшистката е взела и държавните си изпити с пълно отличие.

Мерием Юсеин е бивш възпитаник на Духовно училище – Момчилград. Тя е на 22 години и е от кърджалийското село Пашинци. Завършва основното си образование в село Токачка, след което продължава обучението си в ДУ-Момчилград. След завършване на средното си образование, преди три години е приета да следва в специалност „Медицински лаборант“ в Медицински колеж – Пловдив, който е част от структурата на Медицинския университет в града.

Днес, след поредния постигнат успех в житейския си път, младата висшистка си спомня с благодарност за учителите си в Духовно училище – Момчилград.

„Благодарна съм на преподавателите ми за това, че ме подготвиха добре, за да постигна този успех по време на висшето си образование“. – споделя за Grandmufti.bg Мерием. Момичето признава, че в началото на следването си е имало известни трудности. Споделя, че на моменти дори мислела, че няма да може да се справи. - „В последствие обаче осъзнах, че всичко се постига с желание и със силна воля. Всяка трудност трябва да те мотивира, за да продължиш напред и в никакъв случай при срещата си с нея да не се отказваш с мисълта „Не мога!“.

Мерием Юсеин разказва, че учението й вървяло и по време на средното образование в Момчилград, а постигнатият пълен отличен успех при завършването на колежа е бил свързан с постоянство и със сериозно учене. Днес тя благодари и на преподавателите си в колежа, които я подготвили за професионалния живот.

„В момента работя в лаборатория и се надявам с всеки изминал ден нещата в българското здравеопазване да вървят към по-добро.“ – казва абсолвентката. Мечтата й е да се реализира в специалността и да практикува в родния си, кърджалийски край.

Мерием беше сред всички общо 166 абсолвенти, които през миналия петък, 30 ноември, получиха дипломите си на тържествена церемония в Аулата на Медицинския колеж в Пловдив.

Пожелаваме на Мерим Юсеин още много успехи в личен и в  професионален план - да е полезна за себе си, за общността и за исляма в сферата, в която мисли да се развива. И си пожелаваме мюсюлманската общност в България да има все повече такива млади и амбициозни хора, работещи за просперитета й!

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.