Представяне на книгата „Джумая джамия и Имарет джамия в Пловдив“

Районно мюфтийство и Мюсюлманско настоятелство Пловдив със съдействието на отдел „Издателство“ към Главно мюфтийство представиха книгата на проф. Любомир Миков „Джумая джамия и Имарет джамия в Пловдив“. Представянето на книгата се състоя на 3 декември (понеделник) в Културен център „Тракарт“ в Пловдив.

На събитието, редом с автора присъстваха и председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, районният мюфтия на Пловдив Танер Вели, д-р Видин Сукарев от регионалния исторически музей и Ахмет Пехливан, представител на джамийското настоятелство в Пловдив. Програмата беше уважена и от представители на пловдивската община, пловдивския университет, журналисти и други учени и дейци от стария град. 

Тук е редно да се отбележи, че издаването на книгата съпътства подготовката на града за културна столица на Европа през 2019 година.

В представеното албумно издание на книгата се разглеждат трите съхранени мюсюлмански храмове - Джумая джамия, Имарет джамия и Ташкьопрю джамия, която се намира в близост до каменния мост на река Марица…

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.